Reistips

Landen, stickers en vignetten

Reistips

Landen, stickers, en vignetten

Landen bezoeken

 

U kunt met de campers van Holland Campers Wateringen alle landen bezoeken welke op de groene verzekeringskaart staan vermeld. Dit zijn alle landen in West- en Oost Europa.

Lijst met bezoekbare landen

België

Denemarken

Duitsland

Estland

Frankrijk

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

Ierland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Luxemburg

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk

Polen

Portugal

Slovenië

Spanje

Tsjechië

Zweden

Zwitserland

Staat een land dat u wil bezoeken niet in deze lijst, neem dan voor de zekerheid contact met ons op.

Om u een beetje op weg te helpen heeft de NKC voor u landen informatie verzameld welke van belang is wanneer u met de camper door deze landen heen reist. U vindt de informatie op de NKC website onder Landen Informatie

Huurcampers, milieuzones en milieustickers

Op onze campers is een groene milieusticker van Duitsland aangebracht. Inmiddels zijn er in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk ook milieuzones. Wilt u weten of een milieusticker nodig heeft en waar u deze kunt bestellen, dan kunt u de app van Green-zones.eu raadplegen,  welke gratis in zowel in de  Google Play store als de Apple store te downloaden zijn. 

Alle Holland Campers zijn uitgerust met de nieuwste Euro 6 motor

Milieusticker voor Duitsland

Rijdt je naar of door Duitsland, dan bof je. Onze campers hebben allemaal een groenemilieusticker van duitsland. Milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. 

Je hebt overigens géén milieusticker nodig als je op de snelweg blijft. Ga je de snelweg af? Lees dan het uitgebreide artikel over de milieusticker Duitsland.

Milieusticker Duitsland online bestellen

Milieusticker / Eco vignet Frankrijk

Op grond van nieuwe wetgeving (Crit’Air) kunnen Franse steden een milieuzone (Zone à Circulation Restreinte, ZCR) instellen. In een stad, bijvoorbeeld Parijs, mag je alleen de milieuzone in met een geldige milieusticker (vignet Crit’Air). Er zijn ook steden waar je alleen een milieusticker nodig hebt in geval van langdurige luchtvervuiling. Is er geen sprake van extreme luchtvervuiling, dan kun je zonder milieusticker de stad in. Dit is bijvoorbeeld het geval in Lyon. De regels gelden ook voor voertuigen met een buitenlands kenteken. Bekijk hier of je een eco vignet voor Frankrijk nodig hebt.

Overige landen

Voor overige landen kun je je vignet aanschaffen via de ANWB. Er zijn echter nog een aantal landen waar je alleen ter plaatse of via een buitenlandse website een vignet kunt aanschaffen. Helaas zijn deze websites vaak niet in het Engels. Het is dan dan gemakkelijker om het ter plaatse te regelen.

Wil je weten of je een speciaal vervoersdocument nodig hebt op jouw vakantiebestemming? Ga naar de ANWB Landeninformatie, kies het land waar je naar toe gaat en je krijgt alle praktische informatie voor onderweg én de kosten voor een eventueel vignet.

Campers & snelwegvignetten

In welke landen zijn snelwegvignetten verplicht voor campers? Ga je met de camper op vakantie, dan kan het zijn dat je een vignet nodig hebt om te rijden op buitenlandse (snel)wegen. We zetten de belangrijkste landen waar een vignet verplicht is voor u op een rijtje.

  • Oostenrijk
  • Zwitserland
  • Slovenië

Het voor toeristisch verkeer op de Oostenrijkse en Zwitserse snelwegen verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Deze vignetten zijn bij de snelweggrensovergangen van Oostenrijk en Zwitserland verkrijgbaar, of heel eenvoudig online te bestellen bij de ANWB! 

Voor Oostenrijk heb je in 2019 de keuze uit een vignet met een geldigheid van 10 dagen (€ 11,95), of 1 jaar (€ 90,25).  Bij de ANWB vind je er alle informatie over vignetten in Oostenrijk en kan je er één online bestellen. Bij de Brenner-, Tauern- en Pyhrsnelweg. En de Arlberg- en Karawankatunnel betaal je extra tol. 

Een Zwitsers Autobahnvignet is standaard 1 jaar geldig (€ 38,70). Er moet kunnen worden aangetoond met een aankoopbewijs dat het vignet gekocht is bij een officieel verkooppunt. Je dient dus altijd een aankoopbewijs bij je te hebben.  Bij de ANWB vind je er alle informatie over Vignetten in Zwitserland kan je er één online bestellen.

In Slovenië heb je ook een vignet nodig. Bij de ANWB vind je er alle informatie over vignetten in Slovenië en kan je er één online bestellen.

Wilt u meer informatie over vignetten?

Reserveren