Reistips

Landen, millieustickers en snelweg vignetten

Reistips

Landen, Millieustickers en vignetten

Landen bezoeken

 

U kunt met de campers van Holland Campers Wateringen alle landen bezoeken welke op de groene verzekeringskaart staan vermeld. Dit zijn alle landen in West- en Oost Europa.

Lijst met bezoekbare landen

België

Denemarken

Duitsland

Estland

Frankrijk

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

Ierland

Italië

Kroatië

Letland

Litouwen

Luxemburg

Nederland

Noorwegen

Oostenrijk

Polen

Portugal

Slovenië

Spanje

Tsjechië

Zweden

Zwitserland

Staat een land dat u wil bezoeken niet in deze lijst, neem dan voor de zekerheid contact met ons op.

Om u een beetje op weg te helpen heeft de NKC voor u landen informatie verzameld welke van belang is wanneer u met de camper door deze landen heen reist. U vindt de informatie op de NKC website onder Landen Informatie

Huurcampers, milieustickers, sneweg vignetten 

Onze campers zijn allemaal voorzien van groene Duitse milieusticker en met een Franse Crit’ Air sticker uitgerust. Inmiddels zijn er in België, Denemarken, Oostenrijk en Spanje ook milieuzones. Wilt u weten of een milieusticker nodig heeft en waar u deze kunt bestellen, dan kunt u de app van Green-zones.eu raadplegen, welke gratis in zowel in de  Google Play store als de Apple store te downloaden zijn. 

Alle Holland Campers zijn uitgerust met de schoonste Euro 6 motoren

Huurcampers en tolbadges

Voor Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië  hebben we tolbadges waarmee u met een gangetje van 30 km/uur door de tolpoortjes kunt rijden, nooit teveel tol betaald en een netjes overzichtje van de toltarieven ontvangt en deze achteraf in één keer kunt afrekenen. 

 

Milieusticker voor Duitsland

Rijdt je naar of door Duitsland, dan bof je. Onze campers hebben allemaal de Duitse groene Umwellt sticker. Milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. 

Je hebt overigens géén milieusticker nodig als je op de snelweg blijft. Ga je de snelweg af? Wil je weten waar je een millieusticker nodig hebt in duitsland druk dan op deze link.

Milieusticker / Eco vignet Frankrijk

Op grond van nieuwe wetgeving (Crit’Air) kunnen Franse steden een milieuzone (Zone à Circulation Restreinte, ZCR) instellen. In een stad, bijvoorbeeld Parijs, mag je alleen de milieuzone in met een geldige milieusticker (vignet Crit’Air). Er zijn ook steden waar je alleen een milieusticker nodig hebt in geval van langdurige luchtvervuiling. Is er geen sprake van extreme luchtvervuiling, dan kun je zonder milieusticker de stad in. Dit is bijvoorbeeld het geval in Lyon. De regels gelden ook voor voertuigen met een buitenlands kenteken. Vanaf 2020 zijn alle Holland Campers met een Crit’Air uitgerust. Bekijk hier waar de millieuzones in Frankrijk zijn.

Overige landen

Voor overige landen kun je je millieustickers en/of snelwegvignetten aanschaffen via de ANWB. Er zijn echter een aantal landen waar je alleen ter plaatse of via een buitenlandse website een vignet kunt aanschaffen. Helaas zijn deze websites vaak niet in het Engels. Het is dan dan gemakkelijker om het ter plaatse te regelen.

In Noorwegen bijvoorbeeld wordt achteraf de tol factuur naar de eigenaar van het kenteken gestuurd. 

Wil je weten of je een speciaal vervoersdocument nodig hebt op jouw vakantiebestemming? Ga naar de ANWB Landeninformatie, kies het land waar je naar toe gaat en je krijgt alle praktische informatie voor onderweg én de kosten voor een eventueel vignet.

Campers & snelwegvignetten

In welke landen zijn snelwegvignetten verplicht voor campers? Ga je met de camper op vakantie, dan kan het zijn dat je een vignet nodig hebt om te rijden op buitenlandse (snel)wegen. We zetten de belangrijkste landen waar een vignet verplicht is voor u op een rijtje.

Voor de autobahnvignetten in Oostenrijk en Zwitserland:  https://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/vignetten.html

Informatie over (tol)vignetten in Oostenrijk : https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/informatie/tol

Informatie over (tol)vignetten in Zwitserland :  https://www.anwb.nl/vakantie/zwitserland/informatie/tol

Informatie over (tol)vignetten in Slovenie :  https://www.anwb.nl/vakantie/slovenie/informatie/tol

Het voor toeristisch verkeer op de Oostenrijkse en Zwitserse snelwegen verplicht om een Autobahnvignet te hebben. Deze vignetten zijn bij de snelweggrensovergangen van Oostenrijk en Zwitserland verkrijgbaar, of  online te bestellen bij de ANWB

Bij de ANWB zijn overigens ook tolbadges of tolkastjes voor de verschillende landen te koop/huur, waardoor je minder oponthoud hebt en achteraf kan betalen.

Voor Oostenrijk heb je in 2019 de keuze uit een vignet met een geldigheid van 10 dagen, of 1 jaar.  Bij de ANWB vind je er alle informatie over vignetten in Oostenrijk en kan je er één online bestellen. Bij de Brenner-, Tauern- en Pyhrsnelweg. En de Arlberg- en Karawankatunnel betaal je extra tol. 

Een Zwitsers Autobahnvignet is standaard 1 jaar geldig. Er moet kunnen worden aangetoond met een aankoopbewijs dat het vignet gekocht is bij een officieel verkooppunt. Je dient dus altijd een aankoopbewijs bij je te hebben.  Bij de ANWB vind je er alle informatie over Vignetten in Zwitserland kan je er één online bestellen. Als je geluk hebt zit er als een Zwitsers Autobahnvignet op de camper. Informeer daarnaar bij ons.

In Slovenië heb je ook een snelweg vignet nodig. Bij de ANWB vind je er alle informatie over vignetten in Slovenië en kan je er één online bestellen.

Wilt u meer informatie over vignetten?