Huurvoorwaarden

Huurvoorwaarden Holland Campers Wateringen 2019

Holland Campers Wateringen staat synoniem voor vrijheid, wat niet betekent dat we u aan uw lot overlaten.

Wij verwachten van onze klanten dat zij met onze campers als een goed huisvader omgaan.

We hebben dan ook géén kleine lettertjes, maar duidelijke afspraken geformuleerd met het doel u op tijd een schone en complete camper mee te kunnen geven.

Op onze huurovereenkomsten zijn de RECRON voorwaarden Toeristisch verblijf van 1 juli 2016 van toepassing aangevuld met de Holland Campers Wateringen voorwaarden.

 

Onze campers zijn standaard voorzien van;

 • Veiligheidsset (zie inventarislijst)
 • Inventaris (zie inventarislijst)
 • Cassettetoilet met biologisch afbreekbaar toiletmiddel
 • Douche met warm en koud stromend water
 • Koelkast met vriesvak
 • Gas kooktoestel
 • Verwarming elektrisch/gas
 • Luifel
 • Fietsendrager
 • Horren en rolgordijnen
 • 2 x Airco
 • Radio/USB
 • TV (tv-abonnement is optioneel)

 

Inbegrepen in het huurtarief

 • Eén aangesloten gastank en een volle reserve gastank
 • All-risk verzekering met pechhulp
 • 200 vrije kilometers per dag
 • Mogelijkheid om uw auto tijdens uw vakantie binnen te parkeren.

 

Wat huurt u bij Holland Campers Wateringen?

 • De huursom van de camper is inclusief BTW, All-risk verzekering met een eigen risico van € 1.000 en 200 vrije kilometers per dag.
 • De huurprijs van de huurcamper is exclusief brandstofkosten, aanvullende verzekeringen en andere extra’s.
 • Op de huur van de camper is een waarborgsom van € 1.000 toepassing.
 • Onderverhuur van onze campers is niet toegestaan.

 

Huurtermijn

De huurperiode start op de ophaaldag vanaf 8:00 uur en eindigt op de terugbrengdag om 18:00 uur. Zelfs op zondag kunt u bij Holland Campers Wateringen uw camper ophalen of inleveren.

Indien een huurder het voertuig niet tijdig inlevert, is Holland Campers Wateringen gerechtigd de huurder € 50,00 per uur in rekening te brengen voor elk uur waarmee de huurperiode wordt overschreden. Na overschrijding van 5 uur kan, per dag 1,5 keer de daghuurprijs extra in rekening worden gebracht, onverminderd de verplichting van huurder tot vergoeding van door Holland Campers Wateringen geleden en te lijden schade.

 

Bestuurder

Van de huurder verwachten wij, dat hij/zijzelf en elke andere bestuurder welke genoemd is in de huurovereenkomst, te allen tijde de kennis, de noodzakelijke lichamelijke en geestelijke gesteldheid bezit die voor het besturen van de huurcamper vereist is.

De camper mag alleen bestuurd worden door de op de huurovereenkomst vermelde bestuurder(s).

De huurder (en evt. extra bestuurder(s)) dient bij vertrek minimaal drie jaar in het bezit te zijn van het rijbewijs;

De huurder (en evt. extra bestuurder(s)) dient bij vertrek minimaal 25 jaar oud te zijn.

Holland Campers Wateringen verhuurt uitsluitend campers aan personen die een op hun naam gesteld rijbewijs B kunnen overleggen dat geldig is in Nederland.

Het rijbewijs dient in een Westers schrift opgesteld te zijn. Zo niet dan moet er tegelijkertijd met dit originele rijbewijs een geldig Internationaal rijbewijs overlegd worden;

Een rijbewijs waarop door het uitgevende land vermeldt staat, dat dit rijbewijs ALLEEN EN UITSLUITEND in het land van afgifte geldig is, is NIET geldig in Nederland.

De volgende documenten dient u mee te nemen bij het afhalen van de camper. Deze dienen allen op naam te staan van de huurder;

 • Geldig rijbewijs (minimaal 3 jaar in bezit) van alle bestuurders.
 • Huurders met een woonadres in Nederland dienen een adreslegitimatie in de vorm van een (digitaal) bank- of giroafschrift, loonstrook, uittreksel bevolkingsregister, afschrift van telefoonabonnement vaste telefoon of GSM mee te nemen. Deze documenten mogen ook digitaal aangeleverd worden. Ze dienen niet ouder te zijn dan 30 dagen.
 • Huurders welke niet woonachtig zijn in Nederland, dienen een geldig paspoort, geldig rijbewijs en creditcard (American Express, VISA en Eurocard/Mastercard) op naam mee te nemen als de camper wordt opgehaald.

 

Verzekering

De Holland Campers Wateringen zijn alleen verzekerd in de landen welke op de groene kaart vermeld zijn. Onze campers zijn WA + Casco verzekerd inclusief pechhulp van ASR-internationaal, welke 24 uur per dag bereikbaar is bij pech onderweg en schade.

Er geldt een eigen risico voor de huurder van € 1.000 per gebeurtenis, welke bij schade in rekening wordt gebracht bij de huurder. (Eventueel kunt u zelf het eigen risico á € 5,50/dag herverzekeren via Allianz.) 

Alle schades welke door de tijdens de huurperiode ontstaan zijn tot een maximum van het eigen risico voor rekening van de huurder.

Hier vallen ook onder; stormschade, hagelschade, ruitschade, spiegelschade, parkeerschades veroorzaakt door onbekenden, lekke banden, etc.

 

Bestemmingen

Wij kunnen u géén camper verhuren wanneer u naar landen wilt reizen welke niet op de groene kaart vermeld staan. U krijgt van ons het originele kentekenbewijs en de groene kaart mee.

Huurders zijn zelf verantwoordelijk voor het op de hoogte zijn van lokale wet- en regelgeving. Dit omvat ook zaken als vignetten en milieuzones. Behoudens de Duitse Umwelt Plakkette en de Franse CritÁir sticker zijn deze niet standaard aanwezig in onze campers.

In elke camper is een veiligheidsset aanwezig bestaande uit; gele hesjes voor elke persoon, een EHBO trommel, een parkeerschijf, een brandblusser, een bandenreparatieset, een fietsenbord, reserve lampjes en zekeringen.

 

Track & trace

In onze campers is een track & trace systeem ingebouwd, zodat wij de camper kunnen traceren. U krijgt van ons bij vertrek de trace-link, welke u, indien u dat wenst met uw kennissen of familie kunt delen, zodat zij u kunnen volgen op uw reis.

 

Onderhoud en schoonmaak

De camper wordt door ons afgeleverd met een volle brandstoftank, halfvolle schoonwatertank, lege afvalwatertank, lege toiletcassette en de camper is van binnen en buiten schoongemaakt.

Aan het einde van de huurperiode verwachten wij dat de camper bezemschoon ingeleverd wordt en dat het servies schoon op zijn plaats is teruggezet. Indien dit niet het geval is, zullen wij dat voor u verzorgen voor een bedrag van € 75,00.

Ook verwachten wij dat u de afvalwatertank en de toiletcassette ledigt en omspoeld. Deze service voeren wij graag voor u uit, maar berekenen daar dan wel €75,00 voor.

Het schoonmaken van de binnen- en buitenzijde is een verplichte service en wordt á € 125 door Holland Campers Wateringen uitgevoerd.

Wij vragen u voorzichtig met onze campers om te gaan, zodat de ook volgende huurder ervan kan genieten. Tijdens de verhuurperiode is het raadzaam regelmatig het koelvloeistof en motorolie peil en de bandenspanning te controleren.

 

Reparatie en schade

Wij onderhouden onze campers goed. Toch kan er onderweg zich altijd een defect voordoen of  schade ontstaan. De huurder mag noodzakelijke reparaties tot € 75,00 zonder goedkeuring uit laten voeren. Dit dient evenwel te geschieden bij een deskundige herstelinrichting, bij voorkeur een dealer van het merk van de camper. Voor reparaties welke dit bedrag te boven gaan, dient altijd eerst goedkeuring van de verhuurder te worden gevraagd. Alleen digitaal of schriftelijk verleende goedgekeurde reparaties boven de € 75,00 met gespecificeerde nota’s worden na afloop van de huurperiode aan de huurder terugbetaald. Reparatie en/of vervanging van ruiten, dakramen en/of banden worden eveneens afgehandeld als schade en verrekend met het eigen risico.

 

Bekeuringen

Als kentekenhouder/eigenaar ontvangen wij als eerste tol afrekeningen en eventuele bekeuringen naar aanleiding van verkeersovertredingen tijdens de verhuurperiode. Wij tekenen bezwaar aan en overleggen hierbij een kopie van de huurovereenkomst met vermelding van personalia huurder inclusief adres. Vervolgens zal de bekeuring naar uw postadres worden gezonden. U kunt dan eventueel zelf nog bezwaar aantekenen. Om te voorkomen dat u in de toekomst bij een grenscontrole aangesproken zal worden op een eventuele openstaande boete is het dus van belang dat uw postadres als vermeld op de huurovereenkomst correct is. Wij berekenen per gemaakte overtreding € 25,00 administratiekosten.

 

Brandstof

Ons brandstof beleid is vol/vol. U krijgt de camper met een volle brandstoftank mee en wij vragen u de camper weer volgetankt terug te brengen. Indien wij dit voor u dienen te verzorgen, zullen we de brandstofkosten vermeerderen met een bedrag van € 25,00 voor het aftanken.

 

Overige verbruikskosten

Aan het verbruik voor het chemische toilet, de gasflessen (maximaal 2 x 10 kg) en eventueel olieverbruik zijn géén extra kosten verbonden.

 

Huisdieren

Het meenemen van één viervoeter tot een gewicht van 25kg is alleen mogelijk in een van onze huisdieren campers.  Deze campers zijn ruim genoeg om een mand of kleine bench mee te nemen. Het meenemen van een huisdier gaat altijd in overleg en met de uitdrukkelijke afspraak dat uw viervoeter niet op de banken en/of de bedden komt.

 

Roken

In onze campers mag niet gerookt worden. (De volledige borg wordt bij overtreding van deze regel ingehouden)

 

Niet beschikbaar zijn van de camper

Het is voor ons niet mogelijk een volgende huurder een vervangende camper ter beschikking te stellen indien een camper te laat, niet of met schade teruggebracht wordt door de vorige huurder.

Een gedupeerde kan slechts aanspraak maken op restitutie van de verloren dagen, indien door overmacht de gereserveerde camper niet tijdig kan worden geleverd. De verhuurder zal zijn uiterste best doen om voor een vervangende camper te zorgen. Wij zullen altijd met de huurder afstemmen of het aanboden alternatief acceptabel is. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend.

 

Parkeren personenauto tijdens uw vakantie

Tijdens uw vakantie kun u gebruik maken van onze binnen parkeerservice welke gratis is.

Het parkeren geschiedt onder achterlating van de sleutels van de auto op eigen risico van de huurder. U geeft hiervoor door het accepteren van onze voorwaarden expliciet toestemming om uw auto te mogen verplaatsen.

 

Instructie

Vooraf of bij het afhalen van de camper krijgt u van ons een uitgebreide instructie over de werking van de camper en toebehoren. Van de uitleg hebben wij ook video’s gemaakt welke u op het YouTube kanaal HollandCamperWateringen kunt bekijken. Houdt er rekening mee dat deze instructie ongeveer 1 uur duurt. In de camper is een handboek aanwezig met de noodzakelijke informatie van de camper.

 

Borg

De borg dient voor vertrek te zijn voldaan. Binnen 2 werkdagen na thuiskomst wordt het bedrag op uw bankrekening teruggestort wanneer de camper in goede staat en tijdig is ingeleverd.

 

Betaling

De betaling kan in termijnen worden voldaan indien de reservering meer dan 8 weken voor vertrek wordt gemaakt. Reserveert u korter dan 8 weken voor vertrek dan dient u de volledige huursom en de borg ineen te voldoen.

 

Annulering

Mocht u willen annuleren, dan dient u dit via e-mail naar info@hollandcamperswateringen.nl te doen. Een annulering is pas rechtsgeldig wanneer deze door ons is bevestigd.

Voor annuleren zijn de volgende regels van toepassing;

 • Tot drie maanden voor uw vertrekdatum betaald u alleen € 55,00 reserveringskosten.
 • Bij annulering binnen drie tot twee maanden betaalt u 50 % van de huursom
 • Bij annulering binnen twee tot één maand betaalt u 75 % van de huursom
 • Bij annulering binnen één maand betaalt u 90 % van de huursom
 • Bij annulering op vertrekdag of ’no show’ betaalt u 100 % van de huursom

Het vooruitbetaalde bedrag wordt bij annulering binnen 3 dagen gerestitueerd, na aftrek van de annuleringskosten.

Wanneer een camper eerder wordt ingeleverd vindt géén restitutie plaats voor niet gebruikte huurdagen.

 

Hiermee komen alle eerder gepubliceerde huurvoorwaarden van Holland Camper Wateringen te vervallen. (10 sept 2019)

Neem contact op met ons

Reserveren